Pokroiłam w cienkie paseczki obieraczką do warzyw i powstał fajny dodatek do kiełbaski na ciepło .
Cukinia ma właściwości odkwaszające organizm czyli polecana jest osobom cierpiącym na zgagę i nadkwaśność . Cukinia nie kumuluje metali ciężkich więc jest czyściutka i można ją jeść bez obawy , że oprócz witamin i minerałów dostarczymy jakieś paskudztwa ;)
Szybko , smacznie i zdrowo ...
Składniki :
- cukinia
- pomidor
- ćwiartka cebuli
- olej
- sól
- pieprz
- mięta suszona
Pomidora i cebulę kroję w kostkę , mieszam doprawiam solą i pieprzem .
Cukinię kroję w cienkie paseczki , doprawiam solą , pieprzem , miętą i skrapiam oliwą .
Na 5 minut przed końcem gotowania kiełbasy , wrzucam do niej paski cukinii . Po 5 minutach wyjmujemy kiełbaskę i cukinię , pychotka...
Smacznego !
Uwielbiam cukinie, fajny pomysł na danie, na pewno wypróbuję, w lidlu wkrótce tydzień niemiecki i będą mieli taką dobrą białą kiełbaskę, więc podam tak jak Ty, pycha:)
OdpowiedzUsuń