piątek, 21 września 2012

Dyniowe babeczki na wytrawnie

Nie dam za wygraną ! W tej chwili dynia górą jest i basta ! 
Polecam przystawkę z wykorzystaniem dyni w formie zapiekanej babeczki z twarogiem. Wilgotna lekka i zdrowa :)


 Składniki : 
(z tych proporcji wyszło 12 babeczek )
  • dynia starta na grubych oczkach tarki ( 3 szklanki )
  • kostka twarogu 
  • 2 jajka 
  • 3 łyżki mąki pełnoziarnistej ( niech będzie zdrowo :)
  • sól
  • pieprz
Surową dynię zetrzeć na tarce , dodać jajka , rozkruszony ser , mąkę , przyprawy do smaku  i wymieszać .

Piekarnik nagrzać do 200 stopni .

Masą wypełnić kokilki do mufinek i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut .

Po wyjęciu chwilę odczekać aby babeczki się związały.

Podawać na liściach sałaty ( u mnie szpinaku ) z pomidorkiem . 



Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)