Dzisiaj polecam jej zastosowanie w wersji na słodko , słodko ale jak zdrowo :)
Składniki :
Do dekoracji :
- plastry świeżego ananasa
- maliny
Dynię kroimy w kostkę i gotujemy na parze do miękkości .
Po ugotowaniu wrzucamy do blendera razem z twarogiem .
Jak galaretka będzie już gęstnieć , mieszamy z masą dyniową i przelewamy do kokilek , wstawiamy do lodówki do stężenia .
Maliny gotujemy i przecieramy przez sitko w celu pozbycia się pestek .
Ananasa kroimy w plastry , wydrążamy środek i smażymy na patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony .
Serniczki dyniowe wykładamy na talerze obok grillowanego ananasa i polewamy sosem malinowym .
Smacznego !
Nawet nie wiedziałem ,że można takie cuda z dyni wyczarować :P Super!
OdpowiedzUsuńOoo w serniku nie łączyłam jej;)
OdpowiedzUsuńNie wiedziałam, że jest już dynia. Fajny pomysł z tymi serniczkami;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
Malwinna
Cudowne! Podziwiam i pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń