W sklepie można kupić śledzia a'la łosoś , paluszki krabowe a'la krab , bo zrobione z dorsza i innych E dodatków i pewnie wiele innych produktów . Kiedyś była a'la czekolada czyli wyrób czekoladopodobny , że nie wspomnę o a'la perfumach ...
Tak więc na fali produktów a'la , z tęsknoty za smakiem kani , postanowiłam zamiennie zastosować podobne grzyby - boczniaki . Wyglądem i konsystencją przypominają kapelusze kani ale jednak smak pozostaje nadal a'la . Jednak polecam na szybką przystawkę jak mamy ochotę na małe co nieco :)
- tacka boczniaków - przy wyborze kierujemy się wielkością kapeluszy , im większe tym lepsze
- 1 jajko
- mąka pszenna
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej
- opcjonalnie do dekoracji , sałata , pomidory , cytryna
Mąkę posolić i popieprzyć .
Jajko roztrzepać .
Boczniaki panierować kolejno w mące , jajku , bułce tartej i smażyć na patelni .
Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać .
Mimo a'la jest pyszne :)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)