Ale myślę , że nawet to na dobre wychodzi , biorąc pod uwagę , że takie warzywa są bardzo cenne dla naszego organizmu - szkoda tylko , że nie ma w sobie spiżarki , do której mógłby magazynować te wszystkie dobra i wykorzystywać zimą :(
Proponuję alternatywę podania fasolki . Smaki dzieciństwa kojarzą się z fasolką z bułką tartą ale były w sklepie takie piękne pomidory , że nie mogłam się oprzeć .
Fasola szparagowa należy do najbardziej wartościowych warzyw, ponieważ ma bardzo mało kalorii a do tego duże ilości cennych minerałów i witamin oraz dużo błonnika. Więcej o jej zaletach można poczytać tutaj . Lubię czytać o zdrowych zaletach tego co mam na talerzu , bo nie mam wtedy wyrzutów sumienia co do zjedzonych kalorii....
Hmmm ciekawe jakie zalety zdrowotne ma chałwa :) ?
Składniki :
- 30dag fasolki
- 3 pomidory
- pół cebuli
- pół łyżeczki soli
- pieprz
- olej
- koperek do posypania
Pomidory sparzyć , obrać ze skórki , wyjąć pestki a miąższ pokroić na kawałki .
Cebulę pokroić w piórka , zeszklić na oleju , dodać pomidory .
Gotować ok. 5 minut , wrzucić ugotowaną fasolkę .
Doprawić do smaku solą i pieprzem , posypać koperkiem , podawać jako samodzielne danie lub jako warzywny dodatek do dania obiadowego .
Smacznego !
Więc tak - fasolka z pomidorami - smakuje pewnie tak jak wygląda, czyli rewelacyjnie.
OdpowiedzUsuńAle chałwa!!!
Chałwa to samo zdrowie :):):) - afrodyzjak, wbrew pozorom sporo witamim, poprawia nasze samopoczucie,kondycję naszych włosów i paznokci, uspakaja nerwy, pomaga zachować wieczną młodość!!! Co więcej chcieć?
Więc jedzmy chałwę:)
pozdrawiam
Bożena (BW)
Nooo to już jestem spokojna . Dzisiaj po pracy lecę do sklepu po to słodkie zdrowie :)
OdpowiedzUsuń