sobota, 9 lutego 2013

Udka z kurczaka w kapuście kiszonej

Danie jednogarnkowe , nie wymagające stania przy kuchence . 
Ach...uwielbiam tak gotować , rewelacyjny efekt smakowy przy minimum wysiłku ;)

Potrawa rozgrzewająca idealna na zimową pogodę . Można jeść z chlebem lub ziemniakami .

Składniki :
  • 6 udek z kurczaka a właściwie udźców 
  • 700 g kapusty kiszonej
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 10 pieczarek
  • pół papryki czerwonej
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • majeranek
  • tymianek
  • kminek
  • sól
  • płatki chilli
  • ziele angielskie 
  • listki laurowe
  • olej do smażenia
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju , dodać posikany czosnek i smażyć do zeszklenia .
Dodać pieczarki , kapustę , pomidory , pokrojoną w paski paprykę , przyprawy na końcu włożyć udka .
Przykryć i gotować ok. 1 godziny .
Doprawić do smaku , pychotka !

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)