Robi się szybko a efekt końcowy wywołuje wielkie WOW gości siedzących przy stole :)
Składniki :
- kawałek filetu z łososia bez skóry ok. 700 g
- pasta serowo - brokułowa : pół kostki twarogu blendujemy z połową ugotowanego brokuła , dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną , doprawiamy solą , pieprzem i koperkiem
- ciasto francuskie
- jajko
- płatki migdałowe
Ciasto francuskie rozwijamy i na środku rozsmarowujemy pastę .
Na pastę układamy filet z łososia .
Jak kupiliśmy końcówkę to przekrajamy na połowę i układamy jak na zdjęciu , wtedy na całej powierzchni ilość mięsa jest równa :)
Boki cista kroimy w paski i zakładamy na siebie kolejno jak warkocz .
Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy płatkami migdałowymi .
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 30 minut .
Podajemy z sałatką grecką .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)