poniedziałek, 18 lutego 2013

Łosoś w cieście fracuskim z pastą twarogową i płatkami migdałowymi

Polecam to danie na kolację dla dwojga lub w gronie  znajomych . 
Robi się szybko a efekt końcowy wywołuje wielkie WOW gości siedzących  przy stole :)



Składniki :
  • kawałek filetu z łososia bez skóry ok. 700 g
  • pasta serowo - brokułowa : pół kostki twarogu blendujemy z połową ugotowanego brokuła , dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną , doprawiamy solą , pieprzem i koperkiem
  • ciasto francuskie
  • jajko
  • płatki migdałowe
Przygotowujemy pastę serowo-brokułową .
Ciasto francuskie rozwijamy i na środku rozsmarowujemy pastę .
Na pastę układamy filet z łososia .
Jak kupiliśmy końcówkę to przekrajamy na połowę i układamy jak na zdjęciu , wtedy na całej powierzchni ilość mięsa jest równa :)
 Boki cista kroimy w paski i zakładamy na siebie kolejno jak warkocz .
 Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy płatkami migdałowymi .
 Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 30 minut .
 Podajemy z sałatką grecką .
 Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)