Faszerowany masełkiem czosnkowym jest aromatyczny i wilgotny . Polecam ten sposób smażenia ryb , szczególnie osobom , którym po usmażeniu skóra zostawała na patelni ;)
Tutaj nie ma tego problemu a smak jest rewelacyjny !
Składniki :
- 3 pstrągi
- pół kostki masła
- czosnek świeży - 4 ząbki
- natka pietruszki - ok. 2 łyżki
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- papier do smażenia
- olej
- patelnia najlepiej grillowa
Skropić sokiem z cytryny i odrobiną oleju , posolić popieprzyć , odstawić na 1 godzinkę .
Masło rozetrzeć widelcem , dodać posiekaną pietruszkę i czosnek przeciśnięty przez praskę , przyprawić pieprzem i solą . Uformować 3 wałeczki takiej wielkości aby zmieściły się do wnętrza pstrągów . Jak coś zostanie można posmarować pieczywko i zrobić grzanki do rybki .
Pstrągi faszerować masłem , zawijać w papier i smażyć na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony .
Odlać tłuszcz i podawać z grzankami i sałatką typu greckiego .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)