Kakao zawiera niesamowicie ogromną ilość antyoksydantów , które chronią nas przed wolnymi rodnikami , zawiera również magnez , który pomaga w walce ze stresem no i żelazo , które broni przed anemią , więc spokojnie możemy zjeść kawałek bez wyrzutów sumienia ;)
Chciałam je polać polewą czekoladową ale to już by było za dużo dobrego :) , więc posypałam jedynie cukrem pudrem .
Składniki :
na dużą prostokątną blachę
- 300 g twarogu trzykrotnie zmielonego
- 4 jajka
- 1 szkl. oleju
- 2/3 szkl. mleka
- 3 szkl. mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 6 łyżek kakao
- 1,5 szkl. cukru
Składniki mokre wymieszać mikserem i wsypywać stopniowo składniki suche , ciasto będzie gęste ale tak ma być.
Przełożyć ( słowo adekwatne do gęstości masy ;)ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 minut .
Smacznego !
Ciasta czekoladowe z cukrem są pyszne.
OdpowiedzUsuńDziękuję jeszcze raz za nominację i na pewno skorzystam z zabawy
Ma cudowną strukturę :)
OdpowiedzUsuń