Nie namawiam absolutnie do rezygnowania ze stosowania tych antybiotyków , jeżeli lekarz nam przepisze . Ale zanim właśnie udamy się do lekarza , warto wprowadzić go do diety aby zapobiec chorobom .
Zalecany jest także po kuracji antybiotykami , bo swoim działaniem odbudowuje zniszczoną nimi florę bakteryjną w jelitach .
Jedzmy więc go na zdrowie , a przykrego zapachu możemy się pozbyć poprzez jedzenie natki pietruszki , pomaga też wypicie czerwonego wina , więc idealne danie na kolację we dwoje ;)
Proponuję przemycenie go do do np. sałatki .
Składniki :
- ćwiartka kapusty pekińskiej
- pół paczki mrożonego groszku z marchewką - ugotowanego
- 2 jajka - ugotowane na twardo
- pół szklanki dyni startej na tarce
- 2 ogórki kiszone - pokrojone w kostkę
- 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce
- 2 ząbki czosnku - starte na tarce
- pół cebuli - pokrojonej w kostkę
- 3 łyżki majonezu
- sok z cytryny do smaku
- sól
- pieprz
Smacznego !
Witam, nominowałam Twój blog o zabawy Liebster Blog, zapraszam do pobrania pytań z mojego bloga i dalsze przekazania zabawy !!
OdpowiedzUsuń