czwartek, 4 października 2012

Pasta krabowa do pieczywa

Choć ta pasta "krabowa" z paluszków surimi , ma z krabem tyle wspólnego co "ryba po grecku" z Grecją ;) to mimo tego  , warto ją przyrządzić od czasu do czasu urozmaicając tego rodzaju pasty . 
Zwykle robię takie pasty w piątek dla uczczenia końca tygodnia , no i troszkę dla tradycji piątków bezmięsnych . 
Z takiego czy innego powodu polecam smacznie :)

 Składniki :
  • mała paczka paluszków krabowych
  • 3 jajka
  • gruby plaster  dobrego sera żółtego
  • szczypiorek
  • 2 łyżki jogurtu gęstego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
Jajka gotujemy na twardo , ścieramy na drobnych oczkach tarki razem z serem .
Paluszki krabowe kroimy w plasterki , szczypiorek siekamy .
Wszystkie składniki mieszamy rozgniatając widelcem  , doprawiamy do smaku solą i pieprzem , dodajemy jogurt i majonez do uzyskania pożądanej konsystencji .
Podajemy z pieczywkiem .
Smacznego !

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię pasty wszelkiego rodzaju:-) Też mam swoich kilka ulubionych. Twoja postaram się zrobić w najbliższym czasie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszna pasta :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)