Zdrowe boczniaki -(w medycynie chińskiej i japońskiej uważane są za produkt przedłużający życie , obniżają poziom cukru i cholesterolu , wzmacniają odporność i mają działanie antynowotworowe !) i super zdrowa dynia( bogata w: białko, witaminę A i C, żelazo, wapń, magnez, fosfor oraz witaminy z grupy B ) stanowią zgrany jesienny duet .
Myślę , że po takim wstępnie u wielu znajdzie się taka przekąska na stole ;)
Składniki :
- dynia ( u mnie hokkaido ulubiona)
- opakowanie boczniaków
- sól
- pieprz
- czosnek
- zioła prowansalskie
- olej
- sok z cytryny
Boczniaki opłukać , odciąć ogonki , skropić olejem i sokiem z cytryny , przyprawić solą , pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę .
Na 10 minut przed końcem pieczenia dyni , rozgrzać patelnię grillową i smażyć grzybki z obu stron na rumiano .
Podawać razem na talerzu , pychotka !
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)