Dodatek dżemu z dyni z tego przepisu nadał ładny kolor a maślanka wilgotność . W środku zatopiona kostka czekolady z nadzieniem kasztankowym pozwoli nam rozpłynąć się w rozkosznym smakowaniu .
Z tego przepisu wychodzi 12 sztuk ale polecam zrobić podwójną porcję , bo smak jest rewelacyjny no i do pracy można przynieść , jak miło się wtedy zaczyna dzień ;)
No ! To teraz po takiej dawce energii , można pracować :) |
- 2 szkl. mąki pszennej
- pół szkl. cukru brązowego
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ekstrakt waniliowy
- 1 szkl. maślanki
- pół szklanki dżemu z dyni
- 2 jajka
- 6 łyżek roztopionego masła
- 12 kostek czekolady ( ja miałam z nadzieniem kasztankowym)
Suche składniki mieszamy osobno , mokre roztrzepujemy trzepaczką .
Łączymy suche z mokrymi , mieszamy niedbale i przekładamy do wyłożonych papilotek do połowy , układamy kostkę czekolady i przykrywamy ciastem .
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut . Sprawdzamy stan upieczenia patyczkiem , pamiętając by nie wetknąć go w gorącą czekoladę ;)
Smacznego !
Wyglądają rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńPewnie i tak smakują:)