Taki własny upieczony jest pyszny , aromatyczny no i wiemy co jemy , 100% mięsa !
Podałam z chlebem z dynią wg tego przepisu , który wyszedł bardziej żółty ze względu na moją ulubioną odmianę dyni hokkaido . Dlatego , że nie obieramy jej ze skórki , kolor jest intensywniejszy.
Składniki :
- kawałek schabu
- przyprawy ulubione na marynatę , u mnie : sól , pieprz , papryka słodka w proszku , jałowiec rozgnieciony , płatki chilli , rozgnieciony czosnek , sos sojowy , majeranek - dużo majeranku , olej , troszkę octu winnego
To co zostało włożyłam do rękawa do pieczenia , wlałam troszkę wody i resztę marynaty i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 45 minut .
Po wyjęciu należy go zawinąć w folię aluminiową aby soki nie wypłynęły . Zostawić tak na noc i rano pyszna wędlinka do chleba gotowa )
Smacznego !
Też taki lubię, choć schab lubi wyjść suchy.Lepsze od tych kupnych wędlin.
OdpowiedzUsuńNo czasami wyjdzie suchy ale ja i w tym widzę pozytywy : bardziej suchy - mniej kaloryczny ;)
OdpowiedzUsuńA smak i tak niezmiennie rewelacyjny :)