piątek, 18 stycznia 2013

Pasta brokułowa z miętą

Pyszna pasta do chleba na bazie twarogu i brokuła z dodatkiem mięty . Smakiem troszkę przypomina farsz do ruskich pierogów albo ja mam coś nie tak ze smakiem ;)
W każdym razie szybko , smacznie i zdrowo :)
Brokuł jest warzywem w grupie innych warzyw o największej zawartości przeciwutleniaczy, chroniących nas przed wieloma chorobami np. nowotworami i chorobami serca .
Jedzmy go więc na zdrowie go jak najczęściej !
 Składniki :
  • 1 brokuł
  • 1 kostka chudego twarogu
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka suszonej mięty
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia cebuli
Brokuła ugotować na parze .
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oleju .
Twaróg przełożyć do miski , dodać ugotowany brokuł , zrumienioną cebulę , miętę i zmiksować na pastę .
Doprawić do smaku  solą , pieprzem i sokiem z cytryny.

Smacznego !

4 komentarze:

  1. bardzo ciekawy pomysł na pastę :) połączenie brokuła z mięta brzmi zachęcająco!

    OdpowiedzUsuń
  2. kanapeczki z ciemnego pieczywka, pasty z twojego przepisu i pomidorka smakowaly wybornie! pierwszy raz przygotowywałam paste z brokula i na pewno nie ostatni. na szczęście moje trzymiesięczne dzieciatko dobrze toleruje tego typu pokarmy wiec mogę sobie pozwolic

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję i bardzo się cieszę , że zasmakowała :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)