Nie będę więcej pisać , to po prostu trzeba spróbować :)
Składniki :
- dynia hokkaido - 3 plastry pokrojone w kostkę
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- sałata lodowa
- orzechy nerkowca lub inne
- sól
- pieprz
- ocet balsamiczny
- olej
Plastry szynki ułożyć na patelni grillowej i podsmażyć aż będą chrupkie .
Na rozgrzaną patelnie wlać 3 łyżki oleju i wrzucić dynię , smażyć ok. 5 minut . Dolać 1 łyżkę octu balsamicznego i pół łyżki miodu . Posypać szczyptą soli i pieprzu .
Smażyć ok. 2-3 minuty .
Po skarmelizowaniu wyłożyć na wcześniej przygotowaną sałatę , razem z usmażoną szynką .
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju , wlać 1 łyżkę octu balsamicznego i łyżeczkę miodu , szczyptę soli oraz pieprzu .Wsypać kilka orzeszków .
Smażyć do zredukowania sosu , polać sałatkę .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)