Składniki :
- makaron tagliatelle (porcja na 1 osobę)
- 2 pieczarki
- szczypta szafranu
- 3 łyżki mleka
- 3 łyżki gęstego jogurtu
- kilka płatków chilli
- sól
- kapary do dekoracji
- ser parmezan do posypania
Makaron gotujemy al dente .
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju , dodajemy 3 łyżki wody i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut .
Do mleka z szafranem dodajemy jogurt , mieszamy i wlewamy do pieczarek . Podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą .
Odcedzony makaron wrzucamy do sosu , mieszamy i wykładamy na talerz . Posypujemy tartym parmezanem lub innym serem i dekorujemy kaparami .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)