Przepisu na zupę nie podam no bo pewnie każdy ją już gotował ale przy okazji zrobiłam pyszny pasztecik drobiowy z MOR czyli Mięska Oddzielonego Ręcznie zamiast jak to bywa w pasztetach sklepowych z MOM czyli Mięsa Oddzielonego Mechanicznie choć słowo mięso w tym wypadku jest dużo na wyrost :(
Niestety w takich pasztetach zamiast mięsa są mielone skórki , chrząstki , kostki i inne odpady po rozbiórce drobiu , nie wspominając o różnych składnikach typu "E" , dodatkach smakowych , spulchniających i innych . Właściwie to gdzie to mięso w pasztecie ?
Proponuję zrobić go samemu , smak jest rewelacyjny , skład dobrze znany no i czas przygotowania 10 minut , więc warto !
- 1,5 udka ugotowanego w wywarze na zupę ( u mnie pomidorowa)
- 1 marchewka z wywaru
- 1 pietruszka z wywaru
- kawałek selera z wywaru
- 4 łyżki ugotowanego ryżu ( u nie do zupy pomidorowej ;)
- 4 łyżki wywaru
- majeranek
- sól
- pieprz
Podajemy z chlebkiem i ogórkiem kiszonym , mniammmm.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)