Wystarczy tylko papier do pieczenia , ulubione przyprawy i soczysty filet gotowy :)
Dodatkowym atutem jest również cena ;)
Składniki :
- filet z łososia bez skóry
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- olej
- papier do pieczenia
Odstawiamy do zamarynowania na 1 godzinę .
Z papieru do pieczenia wycinamy paski takie aby po złożeniu na połowę filety się w nich zmieściły .
Rozgrzewamy patelnię grillową i na rozgrzaną układamy filety zawinięte w papier i smażymy 5 minut , następnie przewracamy i smażymy 5 minut z drugiej strony .
Filety upieczone w ten sposób są wyjątkowo soczyste .
Smacznego !
czy moze się to udać na zwykłej patelni ?
OdpowiedzUsuńMoże się udać na zwykłej , ale raczej takiej z grubym dnem i z powłoką nieprzywierającą :)
OdpowiedzUsuńPani Beato, rewelacyjny pomysł z tym papierem do pieczenia! Kupiłam świeżego łososia i nie wiedziałam, jak go przyrządzić. Teraz nie wyobrażam sobie, że można równie smaczną potrawę przyrządzić inaczej. Na zwykłej teflonowej patelni udaje się bez problemów, a łosoś jest niezwykle soczysty i smaczny. I bez dodatków różnych "dziwnych" przypraw - wystarczy sól, pieprz i koniecznie sok z cytryny. Bardzo dziękuję za podzielenie się tym pomysłem!
OdpowiedzUsuńBeata M.
Cieszę się , że spodobał się sposób na łososia :) Faktycznie wychodzi rewelacyjnie smaczny ;)
OdpowiedzUsuńPani Beato Mam 13 lat i sama zrobiłam pani łososia, wyszedł mi rewelacyjnie i myślę że czeka na powtórzenie. :-)
OdpowiedzUsuńBardzo się ciesze i gratuluję !!! :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis, łosoś smaczny. Dziękuję
OdpowiedzUsuńPani Beato, dziękuję za podpowiedż z tym papierem, wykorzystam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. Halinka
Proszę bardzo i życzę smacznego :)
OdpowiedzUsuńzrobię dziś na obiad!
OdpowiedzUsuń