Polecam tą pastę szczególnie na piątek , taki odpoczynek od wędlin .
Dzięki twarogowi bogata w białko i wapń a pomidory suszone to koncentracja witaminy C i antyoksydantów chroniących nas przed złem wszelakim ;) Podana na orzechowym chlebku wg tego przepisu , smakuje wyśmienicie !
- 1 kostka twarogu chudego
- 1 makrela
- 1 szalotka
- 3 pomidorki suszone w zalewie
- 2 małe ogórki kiszone ( najlepiej własne )
- sól
- pieprz
- 1 łyżka majonezu lub jogurtu gęstego ale mi z majonezem smakuje lepiej :)
Szalotkę i ogórki pokroić w drobną kostkę , dodać do masy , doprawić solą i pieprzem . Dodać majonez do uzyskania konsystencji nadającej się do smarowania .
Smacznego !
Uwielbiam takie pasty :) Pychota :)
OdpowiedzUsuń--
Pozdrawiam i zapraszam również na kulinarnyblog.pl
no i jest piątkowa pasta na piątkowe śniadanko tudzież kolację a u studentów (czyli takiej mnie) to może i nawet obiad oblecieć hehe ;))
OdpowiedzUsuńsmaki bardziej mojego M. niż moje ale kto wie kto wie, może jak się zdecyduję i zrobię to i mi posmakują pasty serowo-rybne :))
pozdrawiam słonecznie i wiosennie! :)