Młoda kapustka , do tego delikatne białe szparagi i fileciki z kurczaka , lekkie a jednocześnie sycące , polecam !
Składniki :
(wystarczy na 3 osoby )
- 1 główka młodej kapusty
- 1 marchew
- 2 garści rukoli
- 1 cebula
- 2 łyżki siekanego szczypiorku
- pęczek szparagów ( ja miałam białe)
- 3 piersi z kurczaka
- sól
- pieprz
- miód
- sok z cytryny
- składniki do panierki : jajko , mąka , bułka tarta
- olej
Szparagi białe obieramy , odłamujemy zdrewniałe końcówki , posypujemy solą ,pieprzem i skrapiamy olejem .
Kapustę drobno szatkujemy , dodajemy rukolę , cebulkę pokrojoną w kostkę , marchewkę startą na tarce i szczypiorek . Doprawiamy olejem , solą , pieprzem , sokiem z cytryny i miodem - do smaku .
Szparagi układamy na patelni grillowej na ok. 10 minut . Obok możemy ułożyć fileciki nie panierowane dla tych wiecznie odchudzających się :)
Pozostałą część filetów panierujemy i smażymy na oleju .
Na talerze wykładamy surówką , grillowane szparagi i fileciki . Można ozdobić pomidorkami koktajlowymi .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)