Dodatkową zaletą jest to , że jedyną czynnością jaką musimy wykonać , jest pokrojenie i wrzucenie wszystkiego na patelnię a reszta robi się sama ;) ..........Całość przygotowania trwa ok. 30 minut :)
Możemy ją zjeść solo lub jako dodatek do mięska . Smakuje równie wybornie na drugi dzień jako sałatka do pracy ;)
Składniki :
- 1,5 szkl. kaszy pęczak
- ćwiartka dyni hokkaido
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 3 szkl. bulionu
- 3 gałązki rozmarynu
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy
Smażymy ok. 3 minut i zalewamy gorącym bulionem , dodajemy rozmaryn , przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu ok. 20 minut .
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zajadamy......
Smacznego !
smaczne danie:)
OdpowiedzUsuń