Składniki:
- kluski śląskie : ugotowane ziemniaki przeciśnięte przez praskę , 1/4 masy ziemniaczanej wyjmujemy i dodajemy w to miejsce mąkę ziemniaczaną + 1 jajko , ugniatamy i formujemy kluseczki
- jajko
- bułka tarta
- olej do głębokiego smażenia
Odcedzone trzymamy chwilkę na ręczniku papierowym żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i zajadamy......
Można zajadać solo albo z sosikiem jagurtowym czy też ketchupem lub podawać do mięska :)
Fajny sposób ! Nic się nie marnuje :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, jeszcze się z czymś takim nie spotkałam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i koniecznie zapraszam do mnie
świetny pomysł i jaki ekonomiczny:D muszę wypróbować w własnej kuchni:)
OdpowiedzUsuńoo, nowy pomysł na kluski sląskie ;)
OdpowiedzUsuńNie wpadłabym na to :) Swietnie!
OdpowiedzUsuń