wtorek, 26 listopada 2013

Duffinki z klusek śląskich

Zagapiłam się...zamyśliłam...... i narobiłam klusek śląskich dla całej armii a moja armia mało liczebna więc spora część została......opanierowłam , usmażyłam i były pyszne duffinki na kolację :)

Składniki:
  • kluski śląskie : ugotowane ziemniaki  przeciśnięte przez praskę , 1/4 masy ziemniaczanej wyjmujemy i dodajemy w to miejsce mąkę ziemniaczaną + 1 jajko , ugniatamy i formujemy kluseczki 
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do głębokiego smażenia
Kluski obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce i smażymy na rozgrzanym głębokim oleju na średnim ogniu do zezłocenia .

Odcedzone trzymamy chwilkę na ręczniku papierowym żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i zajadamy......
Można zajadać solo albo z sosikiem jagurtowym czy też ketchupem lub podawać do mięska :)

6 komentarzy:

  1. Fajny sposób ! Nic się nie marnuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł, jeszcze się z czymś takim nie spotkałam :)
    Pozdrawiam i koniecznie zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł i jaki ekonomiczny:D muszę wypróbować w własnej kuchni:)

    OdpowiedzUsuń
  4. oo, nowy pomysł na kluski sląskie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie wpadłabym na to :) Swietnie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)