do gotowania :)
Tak przygotowana kapusta nadaje się jako samodzielne danie do zjedzenia
np. z chlebkiem lub jako dodatek do dania obiadowego .
Składniki :
- młoda kapusta - mała główka
- 6 pomidorów
- 1 cebula
- pęczek koperku
- 2 łyżki mąki pszennej
- olej
- sól
- pieprz
Kapustę poszatkować , włożyć do garnka , włożyć pomidorki , wlać wodę aby sięgała do 1/3 wysokości wkładu . Posolić i popieprzyć wg uznania . Gotować ok. 20-30 minut , czas gotowania zależy od kapusty i naszych upodobań . Pod koniec gotowania przygotować zasmażkę, w tym celu :
- cebulkę pokroić w kostkę , podsmażyć na patelni , dodać mąkę i wlać do gotującej się kapusty .
Przyprawić ewentualnie do smaku , wrzucić posiekany koperek , zamieszać , wyłączyć , zajadać :)
Smacznego !
bardzo lubię taką kapustę...ale mi smaku zrobiłas ;))
OdpowiedzUsuńPolecam , naprawdę warto korzystać dopóki jest jeszcze młoda ;)
Usuń