Składniki :
- 2 tortille
- 3 plastry sera
- 3 plastry szynki
- 1 pomidor
- 2 rzodkiewki
- liście szczawiu (może być sałata lub inna zielenina np. szpinak)
- cebulka dymka
- koperek
- gesty jogurt ( pół szklanki)
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Jogurt mieszamy z przeciśniętym ząbkiem czosnku , solą i pieprzem .
Pomidory , rzodkiewkę i cebulkę kroimy w plasterki . Koperek siekamy , zieleninę zostawiamy w całości .
Wykładamy ciepła qesadillę na talerz , jej połowę smarujemy sosem jogurtowym i układamy połowę warzyw .
Zawijamy drugą połową i wykładamy resztę warzyw oraz sos majonezowy . Na koniec posypujemy świeżo zmielonym pieprzem .
Smacznego !
Ale pysznie wygląda, a ja taka głodna, dobrz że za kilka dni w lidlu tydzień meksykański, bo uwielbiam tą kuchnię:)
OdpowiedzUsuń