Składniki :
- polędwiczka wieprzowa
- 300 g grzybków prawdziwków
- 1 cebulka
- 200 ml słodkiej śmietany 18%
- sól
- pieprz
- gałązka rozmarynu
- ziemniaczki i fasolka dla towarzystwa mięska
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju , dodajemy pokrojone grzybki , wlewamy chochelkę bulionu i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut .
Fasolkę i ziemniaczki gotujemy wg uznania .
Polędwiczkę kroimy w grubsze ok.2cm plastry , rozbijamy lekko ręką i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia , trwa to ok. 3-4 minutki . Odkładamy w ciepłe miejsce .
Sos grzybowy doprawiamy do smaku solą i pieprzem , dolewamy śmietankę i wykładamy na talerze .
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)