Składniki :
( 10 naleśników )
- 0,5 kg szpinaku
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 100 g serka twarogowego ( np. "Ulubiony")
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- szczypta cukru
- olej
- puszka pomidorów krojonych lub w sezonie świeże pomidory
- 10 naleśników ( nie podaję przepisu bo każdy wie jak je zrobić ;)
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju , dodać pokrojony szpinak i starte na tarce ząbki czosnku , doprawić do smaku solą , pieprzem , sokiem z cytryny i cukrem . Smażyć ok. 8 minut , przełożyć do miski , dodać serek i wymieszać widelcem , ewentualnie doprawić .
Pomidory z puszki przełożyć na rozgrzaną patelnie , doprawić solą i pieprzem , gotować do momentu zredukowania sosu .
Naleśniki wyjąć , nakładać farsz i zawijać w rulon .
Na talerz położyć naleśniki i polać sosem pomidorowym , udekorować zieleniną .
Smacznego !
Uwielbiam ;D
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pyszne naleśniki!
OdpowiedzUsuńChętnie bym zjadła,smaczne,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńUwielbiam naleśniki z farszem szpinakowym! Zazwyczaj robię je z sosem serowym lub beszamelem, ale Twoja wersja na pewno też jest bardzo smaczna ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńmoje ulubione:)
OdpowiedzUsuń