sobota, 15 czerwca 2013

Ciasto z brzoskwiniami

Szybkie , łatwe i nie może się nie udać ;)

Składniki :
(na blachę 25x40cm)
  • 3 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru 
  • 4 jajka
  • olejek waniliowy 
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 puszka brzoskwiń
  • cukier puder do opruszenia 
Masło lub margarynę roztapiamy .
Jajka miksujemy z cukrem na puch , dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i wlewamy ostudzoną margarynę .
Przelewamy do blaszki wysmarowanej i wysypanej mąką , na górę układamy pokrojone brzoskwinie.
 Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 35 minut .
Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .
 Smacznego !

9 komentarzy:

  1. Moja Mama robi podobne ze śliwkami albo wiśniami - pychota :) Z brzoskwiniami prezentuje się tak słonecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. witam :) czy brzoskwinie mogą być z ogrodu?pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam ! Jak najbardziej mogą być ogrodowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Po prostu IDEALNE!szybkie,proste w przygotowaniu i oczywiście PYCHA!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyszło mi twarde i zbite. Nie wiem gdzie tkwi błąd ale raczej nie powtórzę. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moze jak wsypalas make to za mocno mieszałas i dlatego tez tak kiedys mialam

      Usuń
    2. moze za szybko mieszalas make i dlatego stwardniało

      Usuń
  6. Hmm , nie wiem jaki może być tego powód ? Robiłam kilkukrotnie i nigdy mnie nie zawiodło ...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)