sobota, 12 października 2013

Sałatka z pieczonych warzyw

Sałatka idealna na ciepłą kolację a z dodatkiem jakiegoś mięska czy rybki może być podana na obiad . Robi się właściwie sama , więc idealna na zabiegany dzień :)
Składniki :
  • pieczarki małe w całości
  • papryka czerwona pokrojona na większe kawałki
  • cebula czerwona w piórkach
  • cukinia w plastry
  • bakłażan w plastry
  • ziemniaki krojone na ćwiartki
  • dynia pokrojona w małe kawałki
  • sałata
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • zioła ulubione - w moim przypadku dałam prowansalskie
Cukinię i bakłażan pokrojone w plastry posypać solą i odstawić aby puściły sok , następnie wytrzeć do sucha i wymieszać z pozostałymi warzywami .
Polać olejem , doprawić solą , pieprzem i ziołami i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika  na ok. 30 minut .
 Następnie włączyć funkcję grill i piec do zrumienienia na ok. 15 minut .
Sałatę porwać i rozłożyć na talerzu , warzywa wyłożyć na wierzch i zajadać :)
Smacznego !

4 komentarze:

  1. uwielbiam pieczone warzywa, a taka sałatka to super pomysł

    OdpowiedzUsuń
  2. genialne, jak dla mnie rewelacja :-) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna, pasuje właściwie do każdego mięska jako dodatek :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)