Składniki :
- pieczarki małe w całości
- papryka czerwona pokrojona na większe kawałki
- cebula czerwona w piórkach
- cukinia w plastry
- bakłażan w plastry
- ziemniaki krojone na ćwiartki
- dynia pokrojona w małe kawałki
- sałata
- olej
- sól
- pieprz
- zioła ulubione - w moim przypadku dałam prowansalskie
Cukinię i bakłażan pokrojone w plastry posypać solą i odstawić aby puściły sok , następnie wytrzeć do sucha i wymieszać z pozostałymi warzywami .
Polać olejem , doprawić solą , pieprzem i ziołami i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 30 minut .
Następnie włączyć funkcję grill i piec do zrumienienia na ok. 15 minut .
Sałatę porwać i rozłożyć na talerzu , warzywa wyłożyć na wierzch i zajadać :)
Smacznego !
uwielbiam pieczone warzywa, a taka sałatka to super pomysł
OdpowiedzUsuńna taką zawsze mam ochotę!
OdpowiedzUsuńgenialne, jak dla mnie rewelacja :-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńŚwietna, pasuje właściwie do każdego mięska jako dodatek :)
OdpowiedzUsuń