Szybko , łatwo i smacznie :)
Składniki :
( na 2 głodne osoby )
Farsz:
- połowa dyni hokkaido
- 200 g twarogu
- 1 cebula
- sok z połowy cytryny
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- olej rzepakowy
- ząbek czosnku
- 4 łyżki tartego sera grana padano
- 250 g makaronu do nadziewania np. muszle giganty
do 180 stopni piekarnika .Piec ok. 15-20 minut do miękkości .
Cebulę pokrojoną w kostkę zezłocić na oleju .
Upieczoną i lekko ostudzoną dynię zgnieść z twarogiem , wrzucić rozgnieciony czosnek , ser ,doprawić solą , pieprzem i sokiem z cytryny , wrzucić usmażoną cebulkę wymieszać .
Sos pomidorowy:
- 1 cebula
- olej rzepakowy
- puszka pomidorów
- sól
- pieprz
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu . Zahartować i odcedzić .
Gotowe muszle nadziewać farszem i układać na sosie pomidorowym . Udekorować świeżymi ziołami.
Smacznego !
Dyniowo-serowe sosy do makaronu są przesmaczne! :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie :- ) danie wege
OdpowiedzUsuńEwa
a dynię to o tej porze roku można kupić ?