czwartek, 3 kwietnia 2014

Niedźwiedzia wyspa w sosie kokosowym

Ciąg dalszy czosnku....:)
Niedźwiedzia wyspa to ryż wymieszany z pesto z czosnku niedźwiedziego , otoczony sosem z mleczkiem kokosowym...poezja...mniam...polecam......

Składniki na wyspę :
Składniki na sos :
  • 1 cebulka pokrojona w kostkę 
  • 5 pieczarek pokrojonych w plasterki
  • pół papryki czerwonej pokrojonej w kostkę 
  • duży plaster imbiru posiekany drobniutko
  • łyżka kolendry
  • puszka mleczka kokosowego
  • sól
  • pieprz cayenne
  • papryka czerwona
  • olej 
Na patelni zeszklić cebulkę , dodać imbir i po chwili wrzucić paprykę i pieczarki , smażyć ok. 5 minut .
Wlać mleko i przyprawić do smaku , gotować ok. 10 minut, na koniec posypać kolendrą .
Ryż ugotować wg przepisu , wymieszać z pesto wg smaku , podawać z sosem .
Smacznego !

2 komentarze:

  1. świetny pomysł, danie wygląda bardzo kusząco:)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeju, ale pomysłowo! ślicznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)