wtorek, 25 marca 2014

Smarella tuńczykowo/twarogowa na smak prowansalski

Pasta idealna do chlebka , dodatek majonezu sprawia że nie potrzeba już smarować masłem ;)
No tak tak , tylko ....ten majonez ale......majonez robi się z oliwy więc kwasy nienasycone .......więc jest wytłumaczenie ...smacznego ;)
 Składniki :
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół kostki twarogu 
  • 1 jajko ugotowane na twardo 
  • 4 suszone pomidory z zalewy
  • duża szczypta ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
  • oliwa w kremie ( czyli łycha majonezu ;)
Odcedzonego tuńczyka rozgnieść widelcem z twarogiem i jajem . Dodać pokrojone w kostkę pomidorki , doprawić do smaku solą , pieprzem i roztartymi w dłoniach  ziołami , dodać majonez aby się zrobiła konsystencja pasty do smarowania .
Smacznego !

3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie ''smarowidełka'' do chleba, zawsze kojarzą mi się z wiosną ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. No tak , posypana taka kromeczka dodatkowo szczypiorkiem ...mmmmm :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga , miło mi będzie jak zostawisz ślad po sobie :)